16 oktober 2022
19:30

SK Höjden

Referat: Surte BK - SK Höjden

Matchen startar med att båda lagen flyttar boll, Höjden har boll något mer än Surte. Surte gör dock 1–0 i minut fem vilket kanske inte var så välförtjänt. Vi reducerar dock ganska omgående till 1–1 genom Sam på framspelning av Ludwig. Sedan böljar spelet fram och tillbaka innan vi får två utvisningar emot oss och med två man på bänken gör Surte 2–1. Vi krigar på och snabbt efter det tilldöms vi en straff som Ludwig sätter på ett pet av William, 2–2. Vi dominerar nu spelet trots en man mindre på banan. Vi får ytterligare en utvisning som ganska snabbt följs av en utvisning för Surte. Strax innan pausvilan gör Jakob 3–2 på en patenterad lobb.
Snacket i paus är positivt. Vi har ett bra spel och kan vi bara behålla tålamodet kommer vi att mala ner Surte.
Andra halvlek statar och Surte kvitterar till 3–3 i fyrtionionde minuten, strax innan vi skulle blivit fulltaligt. Repliken kommer snabbt då Axel J gör 3–4 i minut 51. Spelet böljar något fram och tillbaka där vi har ett litet övertag i spelet. William gör 3–5 i minut 58 och Surte reducerar till 4–5 i minut sextiofyra. Nu tar vårt spelövertag över och vi dominerar matchen och målen trillar in. Ludwig gör 4–6 i minut sextionio, William gör 4–7 i minut 4–7, Ludwig ökar på till 4-8 i minut åttiofyra, William fortsätter med 4-9 i minut 89 som blir slutresultat.
Vi gör en stabil match och vårt spel sitter bättre. Det ser bra ut och vi jagar fler träningsmatcher innan serien. Till helgen åker vi till Nässjö för Stinsen Arena Cup vilket ska bli riktigt kull!